ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

4 firmanın belgesi iptal edildi

4 firmanın belgesi iptal edildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
TSE Bölge Müdürü Ahmet Önde, yılbaşından bu yana 40 tane TSE, TSEK ve Hizmet Yeterlilik Belgesi
TSE Bölge Müdürü Ahmet Önde, yılbaşından bu yana 40 tane TSE, TSEK ve Hizmet Yeterlilik Belgesi verdiklerini, bunun yanı sıra toplam 13 firmanın da belgesini iptal ettiklerini söyledi.
TSE Bölge Müdürü Ahmet Önde, 1997 yılı içerisinde bugüne kadar 18 tane TSEK yine 18 tane de Hizmet Yeterlilik Belgesi verdiklerini ayrıca 4 firmanın ise TSE belgesini iptal ettiklerini açıkladı. Gaziantep’in sanayi kenti, aynı zamanda ihracat yapan şehir olduğuna dikkat çeken Önde, belgeli firma sayısını arttırmaya yönelik çalışmalara önümüzdeki günlerde hız katacaklarını belirtti.

“Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum son 2.5 aylık dönem içinde 40 firmanın belge alması, bu alanda önemli bir artış yansıtıyor. Zaten ihracat yapan firmalar, yabancılarla rekabet edebilmek için mutlaka TSE almak zorundalar. Çünkü dünyada dün bu böyleydi, bu günde böyle.
Dünyada en ekonomik üretim standartlara uygun üretim, ama en ekonomik tüketim de yine standartlara uygun tüketimdir. Dolayısıyla standartlara uygun tüketimdir. Bu nedenle herkes standartlara uygun üretmeli ve tüketmeli. Buda herkesin bir milli görevi olması. Onun için biz diyoruz ki mutlaka TSE markalı mallar üzerinde ısrar edelim. TSE markası olmayan hiçbir mala selam bile vermeyelim.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *