ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Emlâk ve arazi vergilerinde düşüş var”

“Emlâk ve arazi vergilerinde düşüş var”
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2022 / 14.10
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2022 / 14.10
Beyannameleri doldurmakta vatandaşlar güçlük çekmesin diye kurslar açıldı. Şehrimizde göreve yeni başlamış bulunan Defterdar Veysi Barsbay, basın mensuplarıyla tanışmak, yeni verilecek olan emlâk beyannamelerinin doldurulması ve bu konuda açılacak olan kurslarla ilgili olarak bir toplantı yaptı.

Saat 16.00’da defterdarlıkta yapılan toplantıda önce emlâk vergisi beyannameleri hakkında bilgi verildi. Daha sonra beyannamelerin doldurulmasıyla ilgili evrak ferdan örnekler basın mensuplarına dağıtıldı.

Emlâk, arazi ve binalardaki vergi düşüşlerini açıklayan defterdar Barsbay, metrekaresinin birim fiyatına göre meskenler için binde 2, binalar için binde üç, arazilerden binde üç ve arsalardan da binde 5 vergi alınacağını bildirdi. Barsbay açıklamasında: “En çok bina ve meskenlerin yaşlarının tespiti ve vergiden düşülmesinde vatandaşlar güçlükle karşılaşacaklardır. Bu konuda da düzenleyeceğimiz kurslarda kendilerine gerekli bilgi verilecektir.

Belediye tarafından yol ve kamu hizmetleri için istimlâk bedeli ödenmeden encümen kararıyla alman ve devri belediyeye yapılmayan arazilerin vergisi vatandaş tarafından ödenmeyecektir. Ne kadar yer alınmış ise bir encümen kararı beyannameye eklenmek suretiyle arsadan düşülerek vergi yatırılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *