ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

 Elinde para, odun bulamıyor 

 Elinde para, odun bulamıyor 
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2020 / 19.37
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2020 / 19.37
Şehirde odun için büyük sıkıntı var...

Balıkesir, Zonguldak ve Bolu’dan fatura karşılığı getirilen odun Belediye rayicine göre kazançsız satılınca Vergi Müdürlüğü oduncuları cezalandırıyor. Oduncuların teklifleri değerlendirilmediğinden bu sıkıntının ortaya çıktığı söyleniyor.

İlimizde orman bulunmadığından, şehrimizde odun sıkıntısı çekilmemesi için ilkbahardan tedbir alınmak suretiyle ihtiyaç karşılanıyordu. Bu yıl ilkbaharda gerekli tedbir alınmadığından, yıllarca odunculuk yapanların tecrübelerinden yararlanılmadığı için bu yıl şehrimizde büyük bir odun sıkıntısı başgösterdi. Vatandaş elinde parasıyla oduncu oduncu dolaşarak, odunculara yalvararak odun almaya çalışıyor.

Şehrimizdeki oduncular Balıkesir, Zonguldak ve Bolu'dan odun getirmek sure tiyle ihtiyacı karşılıyor. Yaz başlangıcında taşımacılıkla birlikte gerçek anlamda rayiç verilememesi bu yıl bu bölgelerden istenilen miktarda odun getirtilmesini engelledi. Durumun daha önceden Belediye yetkililerine iletildiği, fakat dinlenilmediği oduncular tarafından söyleniyor.

Kahramanmaraş orman bölge müdürlüğünden ise şimdiye kadar 13 bin ster dışında odun almak mümkün olmadı. Bürokratik engeller odun getirilmesini engelledi. Halen bu bölgede Gaziantep'e tahsis edilmiş olan 26 bin ster odun bulunuyor.

Balıkesir, Zonguldak ve Bolu bölgelerinden odun getirterek satan oduncuların başı ayrıca maliye ile de dertte. Sözüne inanılır odunculukla uğraşan bir vatandaşın ifadesine göre Belediye rayicine uyularak 6500 liraya zararına odun satılmasını maliye kabul etmiyor. Ula yüzde 17 kâr istiyor. Bu yüzden oduncular maliye tarafından cezalandırıldı. Bir kısmı da itiraz komisyonuna sevk edildi. Maliye belediyenin verdiği rayiç belgesini itibara alınamıyor, oduncuların cezalandırılması yoluna gidiyor.

Bu şartlarda ne yapacağını şaşıran oduncular, odun bağlantılarını iptal etti. Bundan sonra odunun bulunması ve getirilmesi daha da güç olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *