ANASAYFA arrow right Teknoloji

5 çiftçiye, Güneş enerjisi ile sulama sistemi kuruldu

5 çiftçiye, Güneş enerjisi ile sulama sistemi kuruldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Yavuzeli ilçesinde kaymakamlık ve tarım müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile 5 çiftçiye
Yavuzeli ilçesinde kaymakamlık ve tarım müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile 5 çiftçiye, Güneş enerjisi ile sulama sistemi kuruldu.
Yavuzeli İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 2015 yılı bütçeli Güneş Enerjisi ile susalama sistemleri projesi, hayata geçirildi. GAP İdaresi Bölge Müdürlüğüne finansmanlığı ile alınan Güneş Enerjileri ilçedeki 5 çiftçinin arazisine monte edildi. Proje, kuyulardaki suların güneş enerjisinden faydalanarak, yüzeye çıkarılması ve tarladaki hasadın sulanmasını öngörüyor. Yavuzeli İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz ve beraberindeki heyet, Güneş Enerjisi İle Sulama Sistemleri Projesi ile desteklenen 5 çiftçiye verilen ve arazilere monte edilen Güneş Enerjisi İle Sulama Sistemini yerinde inceledi.

Uygulamanın hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Yavuz Güneş “Yavuzeli İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2015 yılı bütçeli, GAP İdaresi Bölge Müdürlüğüne finansmanını sağlamış olduğumuz, Güneş enerjisi ile sulama sistemleri projesi uygulamaya geçiriliyor. Projemiz kapsamında, 5 çiftçimizin, 5 kuyusunda Güneş enerjisi ile suyun çıkarılması, elektrik maliyetini sıfıra indirip, tarımsal sulama masrafı olmadan ürün yetiştirmeyi dolayısıyla, çiftçi gelirinin yükseltilmesi amaçlanmıştır. Proje bütçesinin yüzde 50’si GAP İdaresi tarafından, yüzde 50’si çiftçimiz tarafından karşılanacaktır" dedi.İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *