ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

 Bir okulda öğrenciler sıralara nöbetle oturuyor

 Bir okulda öğrenciler sıralara nöbetle oturuyor
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 16.01
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 18.06
Görülmüş şey mi?.. Oturup ağlayalım mı?..

Mustafa Necati İlkokulu’na 7 mahallenin 2493 çocuğu devam ediyor. Okul Müdürü: “Bu kadar ezaya, cefaya rağmen devamsız öğrencimiz yoktur.” Ünaldı semtinin ve yedi mahallenin tek okulu Mustafa Necati'ye bu mahallelerde oturan 2 bin 493 öğrenci devam ediyor. Birinci sınıflarda 87 öğrenci okuyor. Sınıflarda yeterince sıra ve masa bulunmadığından öğrenciler dinlenmek ve yazmak için sırayla oturup yazıyor, dinleniyor, sonra diğer arkadaşlarına yerlerini terk ediyor. İkinci sınıflarda ise durum biraz rahat. Zira öğrencilerin yazmak ve dinlenmek için sırayla oturup kalkma sorunları yok. Her ne kadar sınıf mevcutları 75-78 arasında ise de sıralara dörder beşer, altışar oturma olanağını buluyor ve zaman zaman da yazabiliyorlar.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Okul Müdürü Mehmet Bıçak: “Elimizden gelen bir şey yok. Başka boş sınıf yok ki oralara bu çocukları nakledelim. Sıra yok ki çocukları oturtalım. İşin sevindirici tarafı bu kadar ezaya, cefaya rağmen tek devamsız öğrencimiz yok. Yeni mahallenin tek okuluyuz. Kesin çözüm yolu bu mahallelerin arasına bir hatta iki okul daha yaptırılmasıdır. Aksi takdirde gelecek yıl sınıf mevcutlarımız 150’den aşağı olmaz. O zaman da çocuklar ayakta yan yana durmak zorunda kalır.”

Sorunu Vali Fikret Koçak'a ulaştırdığımızda üzerinde durulduğunu, Tekel'in bir ilkokul yaptıracağını Mehmetçik İlkokulu’nda kurulan bir derneğin de Trafik Müdürlüğü yakınında bir okul yaptırmaya çalıştığını, birkaç kişiyle birlikte özel idarenin de beş altı okul yaptırarak kısa vadeli çözümlere gidileceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *