ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

25 Bin Özürlümüz var

25 Bin Özürlümüz var
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Sanayici Ahmet Mutafoğlu tarafından düzenlenen Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi Açıldı. Şu anda 30 gündüzlü öğrencinin eğitim
Sanayici Ahmet Mutafoğlu tarafından düzenlenen Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi Açıldı. Şu anda 30 gündüzlü öğrencinin eğitim ve öğretimi başlarken 100 yatılı öğrenci de bakanlık tarafından gönderilecek. Gaziantep’te 25 bin özürlü olduğu ifade ediliyor.
Diğer taraftan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Naci Topçuoğlu 20 dönümlük bir arazi üzerine Özürlüler Okulu yaptırmak için çalışmalarını devam ettirirken iş adamı Nurettin Küncülü de Şehir Merkezine bir huzurevi yaptıracak.
Bakanlıktan atamaya tepki
Gaziantep’teki özürlülerin yıllardır Rehabilitasyon Merkezi’nin açılmasını beklediğini bildiren Zihinsel Engelleri Koruma Derneği Başkanı Kemal Küçükcan 100 yatılı öğrencinin Bakanlık tarafından atanmasının yanlış olacağını savundu. Küçükcan ‘’Rehabilitasyon Merkezi açılmasıyla birlikte özürlülerin aileleri kayıt yaptırmaya gidiyorlar. Ancak atama Bakanlık tarafından yapılacağı için Gaziantepli özürlüler alınmıyor Bu özürlü ailelerin tepkilerine neden oluyor. Aileleri güçlükle kontrol altında tutuyoruz biz özürlüleri sokağa dökmek istemiyoruz. Bu yapılırsa sansasyon olur’’ dedi.
Sanayicileri özürlülere yardımda bulunmaya çağıran küçükcan özürlülerin eğitiminin ve bakımının büyük özveri istediğini belirterek şöyle konuştu:
‘’Özürlülere Sahip Çıkalım’’
Özürlüler çok sahipsiz. Gaziantepli sanayici ve işadamları özürlüsüne sahip çıkmalı onların üretken topluma yararlı bireyler haline gelmesi için çaba göstermeli diğer taraftan özürlülerin eğitimi ve topluma kazandırması kadar ailelerinin eğitimi de önemli.
Birçok konuda diğer illere örnek olan Gaziantep’in özürlülere sahip çıkılması konusunda da örnek olması gerekir. Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi bu açıdan büyük önem taşıyor burada çocuklarımızı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirelim ki diğer iller de bu konuda çalışma yapmak zorunda kalsınlar ayrıca rehabilitasyon merkezi’nde Gaziantep için bir kontenjan ayrılması, yani yatılı tüm öğrencilerin bakanlık tarafından atanmaması gerekiyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *