ANASAYFA arrow right Dünya

35 bin çocuk, eğitimlerinde kaybettikleri yılları telafi edecek

35 bin çocuk, eğitimlerinde kaybettikleri yılları telafi edecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Avrupa Birliği, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında, yeni hazırlanan yaygın eğitim programı için UNICEF’e 12.5 milyon Euro tutarında destek sağlıyor
Avrupa Birliği, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında, yeni hazırlanan yaygın eğitim programı için UNICEF’e 12.5 milyon Euro tutarında destek sağlıyor.
Yeni program kapsamında 35 bin çocuk, eğitimlerinde kaybettikleri yılları telafi etmek için Hızlandırılmış Eğitim Programına devam etmenin yanı sıra temel okuryazarlık, sayısal okuryazarlık ve Türkçe dil derslerinden de faydalanacak.
UNICEF’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında, yeni hazırlanan yaygın eğitim programı için UNICEF’e 12.5 milyon Euro tutarında destek sağlıyor. Söz konusu yaygın eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türk Kızılayı ile yakın bir işbirliği içinde hayata geçirilecek.
Yeni program kapsamında 35 bin çocuk, eğitimlerinde kaybettikleri yılları telafi etmek için “Hızlandırılmış Eğitim Programı”na devam etmenin yanı sıra temel okuryazarlık, sayısal okuryazarlık ve Türkçe dil derslerinden de faydalanacak. 35 bin çocuk da dâhil olmak üzere toplamda 65 binden fazla mülteci çocuk ve ergenin, bu program sayesinde yaygın eğitim olanaklarına kavuşması öngörülüyor.
Türkiye’nin, 1.5 milyonu çocuk olmak üzere geçici koruma altında bulunan 3.5 milyonu aşkın Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtilen açıklamada, bu mülteci çocukların 610 bininin okula kayıtlı olduğu, MEB verilerine göre, hâlen 350 bini aşkın mülteci çocuğun da eğitim sisteminin dışında bulunduğu ifade edildi. Eğitimlerine devam etmeyen çocuk ve ergenlerin, çeşitli riskler karşısında daha savunmasız kalırken, bu çocukların ve ergenlerin özellikle de dışlanma, ayrımcılık, çocuk işçiliği ve çocuk yaşta evlilik gibi risklerle karşılaşma ihtimalinin arttığına dikkat çekilen açıklamada, “UNICEF’in 2016 yılından beri, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında insani yardım çalışmaları için aldığı yardım tutarı, AB’nin yeni sağladığı bu destek ile birlikte,toplamda 104,5 milyon Euro’ya ulaşmış bulunmaktadır. Şimdiye kadar bu tutar; Türkiye’deki en dezavantajlı mülteci çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak, çocuk koruma ve eğitim alanlarında ihtiyaç duyulan kritik yardımların sağlanması için kullanılmıştır” denildi. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *