ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Anayasa tümden ele alınmalı”

“Anayasa tümden ele alınmalı”
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2022 / 15.04
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2022 / 15.04
AB’yi uygarlık yolunda önemli bir araç olarak gördüklerine dikkat çeken AK Parti 1. sıra Milletvekili Adayı Kürşat Tüzmen, Türkiye’nin demokratikleşmede, insan haklarında AB’nin de ötesinde, standartlara ulaşması gerektiğini söyledi. Tüzmen, Anayasa’nın tümden ele alınarak ülkenin önünü açacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye’nin ezelden beri yüzünün batıya dönük olduğunu söyleyen Tüzmen, Türkiye’nin AB sürecinde engel olacak hiçbir hareketi tasvip etmeyeceklerini belirtirken, “Bizim asıl hedefimiz AB’nin ötesine geçmektir.2005 Dünya Ticaret Örgütü’ne, 2020’lere Türkiye’yi hazırlamaktır. Partimizin AB ile uyum sürecinde hedefi insanına iş bulan, gelir seviyesi yüksek, bir ülke olarak katılmaktır. Hedefimiz her zaman batıya doğru olmuştur.

Türkiye’nin uygarlaşması için Türkiye’nin kendisinden daha iyi olan ülkeler için bir akımda olması doğru bir harekettir. Geçmişte bunu atalarımız da yapmıştır. Sadece yasaları AB’den ithal etmek yetmiyor uygulayıcıları da ithal etmek gerek. Ama uygulayıcıları ithal edemeyeceğinize göre, Türkiye’yi AB standartlarına getirmeniz lazım. Bu bağlamda biz AB’nin Türkiye için doğru bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *