ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Amerikan Hastanesinde yolsuzluk ve usulsüzlük söz konusu değil”

“Amerikan Hastanesinde yolsuzluk ve usulsüzlük söz konusu değil”
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 13.14
Amerikan Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, hastanede herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı yaşanmadığı belirtilirken, Başhekim ve Mesul Müdür Dr. Tayfun Özsever’in vakıf yönetiminin uygulamalarına aykırı davrandığı için görevinden alındığı bildirildi.

Yıllardan beri Gaziantep’e en iyi sağlık hizmetini vermek için çalışan ve sağlık sektöründe önemli bir yere sahip olan Amerikan Hastanesi’nin Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV)’na bağlı olduğu hatırlatılarak, Amerikan Hastanesi Mali İşler Müdürlüğü görevini yürüten Tuna Demirhan’ın hastanenin tadilat ve dekorasyonu için malzeme alımın, eşinin şirketinden yaptığının anlaşılması üzerine görevine son verildiği, ancak burada da herhangi bir yolsuzluk olmadığı açıklandı.

SEV tarafından yapılan açıklamada, “Tuna Demirhan alımları eşinin şirketinden yaptığı için, etik nedenlerle görevine son verildi. Ortada büyük yolsuzluk ve usulsüzlük varmış gibi iddialar atıldı. Ancak hastanede yapılan tüm tadilatın bedeli açıklanan rakamın üçte biri kadar. Hastane, birkaç kez denetimden geçmiş, herhangi bir usulsüzlük olmadığı tespit edilmiştir. Son olarak da bağımsız denetmen Arthur Anderson tüm kayıtları incelemiştir” denildi.

Başhekim ve Mesul Müdür Dr. Tayfun Özsefer’in görevine vakfımız yönetmeliklerine ve kendisi ile yapılmış iş sözleşmesi hükümlerine aykırı davranması nedeniyle son verilmiştir. Ortaya atılan çeşitli iddialar İncelenmekte olup, araştırma sonuçları kesinleştiğinde basına gerekli açıklama yapılacaktır” denilen SEV açıklamasında, hastane başhekimliğine Beyin Cerrahı Cezmi Ük’ün getirildiği, SEV Sağlık Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erhan Dumanlı’nın da önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelerek Amerikan Hastanesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla yapılması gereken uygulamalar konusunda araştırma ve inceleme yapacağı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *