ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’ 8 yıllık eğitim için geç kalındı ‘’

‘’ 8 yıllık eğitim için geç kalındı ‘’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Budak Mahallesi Ali Fuat Cebesoy bulvarında Vali Muammer Güler’in isminin verildiği 18 derslikli ilköğretim okulunun temeli dün törenle
Budak Mahallesi Ali Fuat Cebesoy bulvarında Vali Muammer Güler’in isminin verildiği 18 derslikli ilköğretim okulunun temeli dün törenle atıldı. Bu yılın birim fiyatlarına göre yaklaşık 51 Milyar 650 milyon lira mal olması planlanan okulun, bodrum-zemin kat artı 2 kattan oluşacağı 1997 yılı 12 Eylül’ün de eğitim ve öğretime gireceği toplam 1450 öğrencinin standartlara uygun eğitileceği belirtildi.
Ayrıca Türkiye’nin gündeminde bulunan zorunlu eğitim süresinin arttırılması ile birlikte orta okullaşmanın da yüzde yüze ulaşacağına inanıyorum. Bugün zorunlu eğitimi 5 yıl olarak uygulayan çok az ülke kalmıştır. Türkiye’nin 1975 yılında alınan zorunlu eğitimi 8 yıla çıkarma kararı maalesef günümüze kadar gerçekleşmemiştir. Ama bundan sonra bunun çok kısa süre içinde gerçekleşeceğine inanıyorum. 8 yıllık zorunlu eğitime Gaziantep yüzde 50 hazırdır.’’ Dedi
Gaziantep’te eğitime 3 trilyon yatırım ayrıldı
Çocuklara bilgiyi ezberlemek için değil bilim ve bilgiyi nerede ve nasıl bulacaklarının yolunun öğretilmesi gerektiğini, aynı zamanda da en önemli bilgilerin öğrenmeyi ve düşünmeyi öğreten eğitim bilgilerinin olduğunu kaydeden Vali Güler konuşmasına şöyle devam etti:
‘’ Devlet vatandaş işbirliği anlamında Gaziantep’te özellikle ilköğretim de çok önemli atılımlar gerçekleşmiştir. Gururla ifade ediyorum ki devlet vatandaş iş birliği alanında Gaziantep Türkiye’de en ön sıradadır. Şuan toplam 3 trilyonluk eğitim ve öğretim yatırımı vardır. Bunun yüzde 33’lük kısmını yani 1 trilyon 65 milyar liralık kısmını devlet vatandaş işbirliği oluşturmaktadır.
Bu yatırımlar yaklaşık 50 okul ve 600 derslikten oluşuyor. 1997 Yılı’nda bunlara ilave olarak 17 okulu daha hizmete sokacaz.
‘’ 8 Yıllık temel zorunlu eğitim arzumuz ‘’
Vali Güler’in ismini bir okula verilmesinin son derece mutluluk verici olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan eğitimle ilgili olarak şunları söyledi:
‘’ Öğrenciler Türkiye 1930’lardan kalmış kanunlarla idare ediliyor. Türkiye bir türlü merkezi hükümetten yerelleşmeye gelemiyor. Devleti yönetenlerin hala 15 yaşındaki çocukların seviyesine bilincine atağına gelmediğini ne yazık ki üzülerek müşahade etmiş bulunuyorum.
Öğrenciler bir gün bu ülkenin yönetim biçimi sizin elinize geçecektir. Siz bütün sorunları yerinde görme konusunda mutlaka irade sahibi olunuz.
Bu düşüncenizi değiştirmeyiniz. Yolunuzun ilim, irfan ışık yolu olmasını diliyor hepsinin ötesinde de M.Kemal Atatürk’ün yolu olmasını diliyorum ve temel zorunlu eğitimin 8 yıla taşınmasını içten arzuluyorum’’.
‘’Okullar Sevgi ve Bilim Yuvasıdır’’
Okulların bu yıl Eylül ayında eğitim öğretime açılacağına ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Salduz bütün kötülüklerin başlangıcının cehalet olduğunu belirterek ‘’ Okullar bizleri aydınlığa kavuşturan sevgi ve bilim yuvasıdır. Oradan öteye hep yükselme hep gelişme vardır. Eğer Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği batı uygarlığına bir an önce katılmak ve ulaşmak istiyorsak ilköğretimde tam başarıyı mutlak sağlamalıyız. 8 yıllık zorunlu temel eğitime geçeceğimiz şu günlerde ilköğretimi bir kez daha anlaşılmıştır.’’ Dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *